zaterdag 18 augustus 2012

Google


 Google is een zoekmachine van Google Inc. voor documenten op het World Wide Web, gelanceerd in 1997 door twee promovendi aan de Stanford-universiteit, Larry Page en Sergey Brin. Page en Brin hadden twee jaar gewerkt aan een geavanceerde methode voor het vinden van informatie op internet. Al snel werd Google's werelds populairste zoekmachine. Gebruikers waren tevreden over de zoekresultaten, en over de presentatie ervan: op een rustige pagina, zonder de schreeuwerige advertenties die bij veel andere zoekmachines te zien waren.
De naam is een variant van het woord "googol". Googol is de aanduiding voor een 1 met honderd nullen. De term weerspiegelt de bedrijfsmissie om alle informatie van de wereld toegankelijk en nuttig te maken.
Inmiddels zijn er Google-versies in verschillende talen, waaronder sinds 2003 ook Nederlands.
Op 5 mei 2010 meldde Google op zijn officiële blog zijn logo te hebben aangepast, dit voor het eerst sinds Sergey Brin het logo in 1999 ontwierp. Ook enkele andere aanpassingen werden doorgevoerd, met betrekking tot het verbeteren van de zoekresultaten.
Bij verjaardagen van belangrijke mensen of speciale gebeurtenissen gebruikt Google soms een toepasselijke variant van het Google-logo op zijn pagina's, een Google Doodle genaamd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten